Dirigenten

Dirigenten Muziekvereniging Lekkerkerk
 
 
Afbeelding invoegen  
Ria Kornet
2016 tot heden
In 1987 startte zij met haar studie klassiek slagwerk aan het conservatorium in Arnhem; in 1988 breidde zij haar opleiding uit met de studie hafadirectie, ook in Arnhem. Docenten waren o.a. Gert Bomhof, Ruud Stotijn, Joop van Erven, Karel Wolters, Harrie Janssen en Jaap Koops. Na het behalen van beide Bachelors vervolgde zij haar studie aan de Universiteit van Utrecht, binnen de vakgroep Muziekwetenschap. In 1996 studeerde zij af met een onderzoek naar de cultuur van de Tamboers en Pijpers in Basel.
  
Als dirigent startte zij haar werkzaamheden in 1990 bij het jeugdorkest van muziekvereniging ‘De Volharding’ in Huissen. Naast blaasorkesten is zij ook zeer actief geweest als dirigent van slagwerkgroepen. Met de slagwerkgroep van muziekvereniging ‘Crescendo’ uit Ooy-Zevenaar behaalde zij in 2005 een tweede plaats bij de concertwedstrijden op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.
Naast Muziekvereniging Lekkerkerk heeft zei ook de Koninklijke Harmonie Zeist onder haar leiding.
Ria is getrouwd met Egon Smit en is in het gelukkige bezit van twee dochters.

Koos Weerheim
Concertmeester plaatsvervangend dirigent

Koos is onze concertmeester en was interim dirigent tussen Leo Wolfs en Ria Kornet.
 
Speelt Bariton in ons orkest.
Is voorzitter van onze muziekcommissie.
Naast zijn werk bij van Leeuwen trucks in Waddinxveen heeft hij de opleiding voor Hafabra dirigent met goed gevolg afgelegd.

Na deze opleiding is Koos bij diverse orkesten werkzaam geweest.

  Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen  
Leon Wolfs
2013-2015

Helaas voor ons en Leon moest Leon zijn werk al spoedig neerleggen wegens zijn gezondheid.
Leon heeft een enorme staat van dienst in de Hafabra wereld, wist in korte tijd veel uit ons orkest te halen.

Conservatorium te Maastricht 1979 -1985


AMV Onderwijsakte.


HAFa- Directie, Docent Rien Rats:; diploma DM Bachelor in 4 jaar met uitstekende resultaten behaald en vervolgens nog 2 jaar U.M. Master gestudeerd.


Bijvak Piano, Zang en Trompet/Bugle.

 

 Sjef de Kort
 2012-2013
Sjef was interim dirigent bij ons na Martijn Krijnen

Sjef de Kort begon zijn muzikale loopbaan op 8-jarige leeftijd toen hij hoorn ging spelen bij Crescendo Nieuwveen, onder leiding van Danny Oosterman. Op 12-jarige leeftijd mocht Sjef naar de lagere school van het Koninklijk Conservatorium waar hij zijn middelbare school en later de vakopleiding bij Oldrich Milek in 2003 voltooide. In deze tijd heeft Sjef bij diverse docenten in binnen- en buitenland gestudeerd. Na zijn hoorn studie heeft Sjef zich toegelegd op het coachen en dirigeren van ensembles en orkesten. Sjef heeft bij Alex Schillings privé les gevolgd en gaat regelmatig naar Masterclasses van een grote diversiteit aan dirigenten.
 

     Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen  
Martijn Krijnen
2007-2012
Vanaf 1999 speelde Krijnen als slagwerker mee in o.a. het Rotterdams Philharmonisch 
orkest, het Residentie Orkest, Holland Symfonia, het Doelen Ensemble en de Koninklijke Marniers Kapel.
Samen met pianist Laurens de Boer vormt hij het duo "De Watertoren" waarmee hij in de afgelopen jaren heel wat nieuwe stukken ten uitvoer heeft gebracht.
Hij volgde masterclasses bij o.a. Mark Wigglesworth, Philip Sparke en Norbert Nozzy.
De afgelopen jaren heeft hij ook als slagwerksolist diverse malen opgetreden o.a. met de uitvoering van Michael Daugherty's UFO Concerto en Daan Mannekke's Van Tijd Tot Tijd.
 In 2006 sloot hij zijn 2e fase studie HAFA direktie af met een concert met de Koninklijke Mariniers Kapel waar hij Stravinsky's Symphonies of Winds en Mourssorgsky's Pictures at an Exhibition dirigeerde.
 
 Clemens Rosmulder  
 1997-2007
 
Studeerde slagwerk bij Robert van Sice, Miguel Bernat, Hans Leenders en Richard Jansen aan het Rotterdams Conservatorium. Aan ditzelfde conservatorium studeerde hij ook HAFA-directie bij Jaap Koops, Jos van der Sijde en Arie van Beek. Sinds 1995 is hij als dirigent actief bij diverse orkesten en ensembles. Op dit moment bij het Regio Orkest West Brabant uit de gemeente Moerdijk en sinds december 2006 bij onze vereniging. Ook is hij sinds 2000 dirigent van het Domstad Blazers Ensemble, een semi-professioneel Utrechts ensemble, dat zich toelegt op octetrepertoire uit de klassieke periode, evenals op originele werken en arrangementen voor dubbelkwintet. Naast deze muzikale werkzaamheden is hij hoofd van het Bureau Projecten van het Utrechts Conservatorium.
  Afbeelding invoegen
 

Dick Verhoef
1995-1997
OPLEIDING

Conservatorium Rotterdam

ENSEMBLES/ORKESTEN

Nederlands Blazers Ensemble
Harmonie Katwijk
Groot Arti

EERDER GESPEELD MET

Rotterdams Fhilharmonisch Orkest
Rotterdams Symfonisch Blaasorkest
Holland Symfonia

  Afbeelding invoegen


Afbeelding invoegen
Willem van Kooi
1991-1995

Hij studeerde muziek aan de conservatoria in Hilversum en Utrecht. Trombone en euphonium hij studeerde bij Albert Zuiderduin en uitvoeren voor band studeerde hij bij Gerrit Fokkema.


Dick Verhoef studeerde hoorn en directie aan het Rotterdams conservatorium. Hij vervolgde zijn hoornstudie bij A. Koster en G. Seifert in Duitsland. Sinds 1989 speelt hij in het bekende Nederlands Blazersensemble en verder speelde hij van 1991 tot 2013 in het Noord-Hollands Philharmonisch Orkest, beter bekend als Holland Symfonia.

 

Gerrit Fokkema
1967-1979 en 1981-1991

 

Het eerste jaar verliep moeizaam als Fanfare orkest o.l.v. Aart van der Linden jr. 

Na een slecht resultaat op het eerste concours in het oprichtingsjaar 1967, 2e prijs 1e afdeling verliet hij direct de vereniging.

Er werd gepolst of Gerrit Fokkema belangstelling had om het stokje over te nemen, hij had nog een goede band met oud voorzitter Arie de Jong. 

Het tijdperk Gerrit Fokkema brak aan. 

Vanaf 1967 tot 1991 met een onderbreking van twee jaar had de heer Fokkema de leiding over het orkest. De eerste jaren nog als fanfare maar nadat de heer Fokkema ook als muziekleerkracht was aangesteld door de Gemeente Lekkerkerk en hij de blokfluit club omvormde tot een klarinet club werd het mogelijk een harmonieorkest te vormen. De vereniging heeft onder Gerrit Fokkema een ongekende groei beleefd. Dit was vooral te danken aan de grote toeloop van jeugdige leden en het grote  enthousiasme die de heer Fokkema uitstraalde. 

 


 

Gerrit had ook een lijfspreuk"Wie hard studeert gaat steeds zachter blazen " nu dat deden we dan ook.

  Afbeelding invoegen


Wat betreft een CV van de heer Fokkema is bij ons weinig bekent in de vereniging.

Hij is bij ons binnengekomen als dirigent van onze fusie vereniging Excelsior in 1967.

Gerrit was nog een broekje denk van 22-23 jaar en wat betreft zijn opleiding is, wat hij mij vertelde,  

 

Gerrit hing als jong broekje aan het hek van de Mariniers kazerne als de mariniers-kapel aan het oefenen was. 

Werd toegelaten op het conservatorium als talent met eigenlijk te weinig vooropleiding maar wist door hard werken zijn doel te bereiken.

Zover mij bekent was zijn eerste orkest de Fanfare Sempre Crescendo uit Middelharnis van 1964 tot 1968 wat een lastige periode voor hem moet zijn geweest.

Hij ging op 25 jarige leeftijd naar het muziekconcours in Kerkrade en won daar de gouden dirigeer stok. De burgemeester van Lekkerkerk tevens voorzitter was maar wat blij met deze jonge kundige toonkunstenaar. Al snel na zijn aanstelling ging de muziekleraar van de scholen van Lekkerkerk met pensioen, Gerrit Fokkema solliciteerde en werd aangenomen, kreeg direct een  leraarswoning toegewezen door de gemeenteraad, en bracht de Muziekvereniging Lekkerkerk naar grote hoogte. 

Ondertussen wisselden we van Fanfare naar Harmonie, Gerrit ging op de huishoudschool in Lekkerkerk waar hij ook muziekdocent was een aantal meisjes klarinetles geven. Op heel simpele wijze heeft hij hun de klarinetpartijen van de concours-werken laten instuderen. Toen we op concours verschenen hadden die kinderen nog nooit een muziekoptreden meegemaakt, niet eens een leerlingen-uitvoering. Hun eerste optreden was het concours in de op een na hoogste afdeling van de KNMF. Resultaat promotie naar de hoogste afdeling.

In 1978 werd Gerrit aangesteld als dirigent van de Amsterdamse Politie kapel. Lekkerkerk moest het even zonder hem doen. Maar toen er twee jaar later weer een beroep op hem werd gedaan, aarzelde hij niet en stond direct weer voor zijn club.
 
aanvullingen zijn van harte welkom.